Brad Sugars

ActionCOACH is in 1993 gestart door de Australiër Brad Sugars (1971), toen al een zeer succesvolle jonge ondernemer van begin twintig. Vandaag is ActionCOACH het toonaangevende internationale business coaching bedrijf dat in de loop der jaren vele (franchise-)onderscheidingen heeft gekregen.

Hoe heeft deze Australiër dit in de afgelopen 24 jaar voor elkaar gekregen? Wel, door hard werken, vastberadenheid en een goed georganiseerde, systematische benadering die bedrijven leidt tot winstgevendheid.

Brad Sugars is altijd zeer ondernemend geweest. Dit begon al op zeer jonge leeftijd toen hij zijn vriendjes in dienst nam voor het bezorgen van kranten en ook tijdens zijn studie accountancy later runde hij diverse bedrijven. Hij was al vroeg sterk geïnteresseerd in hoe je slimmer kan werken en meetbaar betere resultaten kunt behalen.

Brad’s bekwaamheid om bedrijven uit elke denkbare bedrijfstak te laten floreren maakte dat hij bekend kwam te staan als “The Turnaround Kid”.

Het duurde niet lang voordat Brad werd gevraagd te spreken voor ondernemers en managers, waarbij hij zijn tips en adviezen op het gebied van marketing, sales, systematiseren en team building deelde.

Het publiek was overweldigd. Brad’s ‘recht door zee’ benadering was verfrissend anders dan andere sprekers in die tijd. De inhoud van zijn evenementen bestond vooral uit eenvoudige en makkelijke manieren om bedrijven te laten groeien.

Ondernemers begonnen Brad te benaderen voor advies voor hun bedrijven. Ondanks de grote vraag naar zijn diensten realiseerde Brad zich dat consultancy niet het antwoord was. Hij wilde dat de ondernemers de strategieën die hij aanreikte ook echt zouden implementeren. Er was echter simpelweg te weinig tijd om aan deze vraag te voldoen.

Het was op dat moment dat Brad zich realiseerde wat de ontbrekende component tussen kennis en implementatie was – coaching. Hiermee was zijn bedrijf Action International (nu ActionCOACH) geboren.

Brad Sugars startte zijn business coaching bedrijf in Brisbane, Australië door het aannemen en trainen van business coaches om zoveel mogelijk bedrijven te helpen.

Toen na een aantal jaren de vraag opnieuw groter werd dan het aanbod, realiseerde hij zich dat de enige manier om zijn eigen tijd zo effectief mogelijk te benutten én tegelijkertijd zoveel mogelijk ondernemers te coachen was om van ActionCOACH een franchiseconcept te maken.

Franchising maakte niet alleen internationale expansie mogelijk, maar het gaf zijn business coaches ook de mogelijkheid hun eigen bedrijf te hebben.

Vandaag opereert ActionCOACH in 70+ landen met bijna 1.000 kantoren en worden er wekelijks 15.000 bedrijven gecoacht.

De franchise heeft vele onderscheidingen ontvangen waaronder Fastest Growing Franchise, Franchisee Satisfaction, Best Overall Company en is sinds 2004 onafgebroken de nummer één business coaching franchise in de wereld.

Vandaag is Brad Sugars de ‘Founder & Chairman’ van ActionCOACH, en in die rol is hij de leider van zijn team dat onophoudelijk werkt aan de ontwikkeling van “business re-education” naar nieuwe, innovatieve en uitdagende niveaus.

Hiermee blijft hij ActionCOACH, haar franchisenemers en haar klanten leiden naar steeds grotere prestaties en succes.

Meer weten over Brad Sugars …

Meer weten over Brad Sugars?

Maak een afspraak