⬅   Terug naar de website

7 tips voor zakelijk succes

10/03/2022

Hier volgen zeven top tips voor ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen!

 • Marketing
  Onthoud: Consistente marketing is de sleutel tot groei en succes van je onderneming. Marketing moet een investering zijn en niet alleen een uitgave. Ga na welke strategieën leads opleveren, voer een systeem van ‘testen & meten’ in voor al je marketingcampagnes en zorg er altijd voor dat elke nieuwe klant meer brutowinst oplevert dan de uitgegeven marketingkosten.
 • Ken je cijfers
  Je hoeft geen boekhouder te zijn om een bedrijf te hebben of te leiden, maar het is absoluut nodig dat je de belangrijke cijfers in je bedrijf begrijpt en bijhoudt.
 • Time management
  Zorg ervoor dat je je tijd zo efficiënt mogelijk gebruikt. Als ondernemer moet je je concentreren op de taken die een hoge meerwaarde hebben en de taken met een minder hoge meerwaarde aan je teamleden overdragen. Overweeg het gebruik van een standaardagenda om er zeker van te zijn dat je voldoende tijd besteedt aan werken “aan” de zaak, naast werken “in” de zaak.
 • Persoonlijke ontwikkeling
  Je kunt je bedrijf niet laten groeien en verbeteren als je zelf niet groeit en verbetert. Maak van persoonlijke ontwikkeling een prioriteit en maak tijd vrij om zakelijke boeken te lezen, deel te nemen aan webinars en/of online cursussen. Vergeet niet je medewerkers aan te moedigen om ook nieuwe vaardigheden te leren.
 • Leer leiding te geven
  Er bestaan geen slechte medewerkers, alleen slechte leiders. Leer een groot leider te zijn en je zult de mensen aantrekken die je in je bedrijf verdient.
 • Uitzinnige Fans
  Concentreer je erop om van je klanten Uitzinnige Fans te maken. Uitzinnige Fans zijn klanten die hun uiterste best doen om je aan te bevelen, en je zo een geweldige stroom nieuwe leads te bezorgen dankzij hun gepassioneerde verkoopkracht die je niets kost.
 • Geld-en-tijd-vrijheid
  Ondernemerschap moet je vrijheid geven in termen van geld én tijd. Is dat niet het geval, dan doe je iets verkeerd en moet je belangrijke gebieden binnen je bedrijf opnieuw evalueren om na te gaan welke aanpassingen nodig zijn.

Wees voorbereid, blijf positief, en plan bewust om te zorgen dat de laatste helft van 2021 gevuld is met succesvolle zakelijke kansen!


Werken met een professionele en gecertificeerde ActionCOACH kan je helpen een stevige bedrijfscultuur en -omgeving te ontwikkelen om een krachtige onderneming op te bouwen en te behouden!


Bekijk hier waar een ActionCOACH bij jou in de buurt is gevestigd. Wij garanderen resultaten en de eerste coaching sessie is voor onze rekening.

Plan jouw eerste coaching gesprek.

Vind hier jouw ActionCOACH