Life Coaching vs Business Coaching: Een keuze maken

Of je nu net begonnen bent en moeite hebt om je start-up van de grond te krijgen of al een aantal jaren meedoet in het bedrijfsleven, iedere ondernemer kan wel eens een helpende hand gebruiken. Soms is het simpelweg het gladstrijken van wat procesproblemen en een andere keer is het een complete revisie van stagnerende systemen die de winst negatief beïnvloeden.

Als bedrijfseigenaar heb je je misschien wel gerealiseerd dat je advies of begeleiding nodig hebt; maar wat past het beste bij jou – life coaching of business coaching? Hoewel de twee types van coaching aardig op elkaar lijken in het feit dat ze allebei verandering teweeg brengen om bepaalde aspecten te verbeteren, zit het voornaamste verschil in waar de nadruk op ligt. Een business coach zal zich focussen op het invoeren van processen zodat het bedrijf verandert, met daarbij een focus op winst en duurzaamheid. Life coaching zal zich focussen op persoonlijke verandering op een persoonlijk niveau, zoals bijvoorbeeld om een bedrijfseigenaar een betere leider te maken of hem te leren hoe hij de controle meer kan loslaten.

Dus, welk type coaching past beter bij jou?
Hier is een vergelijking om jou deze keuze te helpen maken.

Nu dat je je opties hebt afgewogen, zul je waarschijnlijk hebben besloten dat business coaching de beste optie is om jouw bedrijf te evalueren in hoe het gerund wordt. Als dat het geval is, dan is ActionCOACH een-op-een coaching de oplossing die je nodig hebt.