Hoe kan een Business Coach jou en jouw bedrijf ondersteunen?

Elk bedrijf is anders en heeft zijn eigen unieke reeks kansen en uitdagingen. Werken met een businesscoach biedt individueel afgestemde ondersteuning. Een businesscoach heeft de expertise om jouw bedrijf te helpen ontwikkelen met als uitgangspunt jouw specifieke doelstellingen.  

Dit helpt om ervoor te zorgen dat jouw onderneming haar doelstellingen daadwerkelijk behaalt. Tegelijkertijd bouwt dit ook vertrouwen en veelzijdigheid op die een bedrijf in staat stellen écht te evolueren. 


Werken met een business coach – Het begin 

Het businesslandschap kan een eenzame en stressvolle plek zijn. Het is heel makkelijk om doelen uit het oog te verliezen en de koers van het bedrijf te veranderen. Een bedrijfscoach kan zich objectief en met een frisse blik een goed begrip van een individuele onderneming vormen. Hiermee kan hij of zij de ondernemer bijstaan om zo de beste weg voorwaarts te identificeren, gegeven de behoeften, doelen, voorkeuren en waarden van het bedrijf. Coaching kan de ontwikkeling van het vertrouwen van een bedrijfseigenaar vergroten en nieuwe kansen identificeren voor voortdurende groei en succes. 


De voordelen van business coaching 

  • Op maat gemaakt voor een individueel bedrijf. Coaches werken met de taal, doelen en cultuur van een specifieke organisatie. Strategie en doelstellingen zijn ontworpen op een manier die op maat is gemaakt voor het bedrijf en in een taal die zinvol is. Het biedt een plan op maat dat individueel is afgestemd en gemakkelijker te implementeren is. 
  • Specifieke expertise. Verschillende business coaches hebben uiteraard verschillende stijlen en een specifieke set van vaardigheden. Een coach die goed bij jouw bedrijf past, kan het spel snel veranderen. 
  • Een schat aan ervaring. Eén van de grote voordelen van het werken met een businesscoach is het perspectief en advies dat wordt gegeven, gebaseerd op vele jaren ervaring in het bedrijfsleven. Het hoeft zeker niet zo te zijn dat de businesscoach ervaring heeft in jouw branche. Sterker nog, dit kan zelfs een belemmering zijn omdat de coach dan net zoals jij, binnen hetzelfde kader blijft denken. Juist een businesscoach die in verschillende sectoren heeft gewerkt met bedrijven die vergelijkbaar zijn met jouw onderneming in omvang of levensfase, of doelstellingen - in termen van transformatie of groei kan inzichten van onschatbare waarde inbrengen. 
  • Ondersteunend en uitdagend. Een bedrijfscoach is er om ondersteuning te bieden en ideeën uit te wisselen, maar ook om plannen of intenties te betwisten die schadelijk kunnen zijn voor het bedrijf of ervoor kunnen zorgen dat het van koers raakt. 
  • Verantwoordelijk houden. Een vaak onderschat element van coaching is ‘accountability’ ofwel iemand te verantwoordelijk houden voor zijn afspraken. Een goede coach zal je aan je afspraken houden en je niet weg laten komen met excuses. Want juist excuses waarom je zaken (weer) niet gedaan krijgt zorgen er keer op keer voor dat jou bedrijf niet verder komt. 


Wat kun je bereiken met een businesscoach? 

  • Meer duidelijkheid. Een coach kan jou als bedrijfseigenaar helpen jouw ambities te identificeren en duidelijkheid te krijgen over jouw ideeën en emoties rondom de onderneming. 
  • Het kiezen van het juiste pad. Naast het helpen identificeren van alle beschikbare keuzes voor de toekomst, kan een bedrijfscoach ook begeleiding geven bij het beoordelen van deze opties en jouw bedrijf ondersteunen bij het kiezen van de juiste weg. 
  • Strategie en planning. Strategie en doelen zijn ontworpen voor het individuele bedrijf en zijn redelijk, relevant en haalbaar. Een coach kan met je samenwerken om deze strategie en doelen continu te blijf evalueren en ontwikkelen. 
  • Verantwoording en beoordeling. Door een coach bij jouw onderneming te betrekken krijg je een gevoel van verantwoordelijkheid als het gaat om vooruitgang en het bereiken van doelen. Het zal ook een manier bieden om te beoordelen wat er is bereikt en waar in de toekomst veranderingen kunnen worden aangebracht. 


Werken met een businesscoach kan de groei en ontwikkeling van jouw onderneming op veel verschillende manieren ondersteunen. Van het verduidelijken van je eigen doelen en visie tot het regelmatig evalueren van de voortgang die het bedrijf maakt, er zijn veel goede redenen om dit soort ondersteuning aan boord te brengen. 

ActionCOACH werkt al 26 jaar met MKB-ondernemingen wereldwijd met een heldere en beproefde aanpak voor bedrijfsgroei en persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer. 

Wij laten je graag zien wat het groeipotentieel van jouw bedrijf is. 

Boek een gratis strategiesessie of lees hier meer over ons ‘6 Stappen naar een Succesvol Bedrijf’ model. 

© 2019 All Rights Reserved