⬅   Terug naar de website

Hoe creëer je een voorspelbare cashflow?

06/04/2022

Er zijn drie sleutels tot het creëren van een consistente en voorspelbare cashflow:

1. Een sterke en duurzame Unique Selling Proposition 

Een sterke USP is er een die door de rommel van ons dagelijks leven breekt. Een USP is als een baken dat je als een soort onweerstaanbare kracht roept. Het is de vuurtoren die de nachtelijke hemel opheldert nadat je verdwaald was op zee en dacht dat je alle hoop verloren was. Begrijp je het plaatje?  

In zijn boek, ‘Purple Cow‘, legt Seth Godin uit dat je USP net zo buitengewoon moet zijn als het zien van een Paarse Koe. Dus, als je geen USP hebt of je gelooft dat je USP nog zwak is, probeer dan deze oefening van Jay Conrad Levinson, auteur van ‘Guerilla Marketing’: Schrijf eerst alles op wat je doet dat mogelijk uniek zou kunnen zijn en zet het in zeven alinea’s. Neem vervolgens de meest unieke ideeën en reduceer die tot zeven zinnen. Neem tenslotte de zeven zinnen en gebruik slechts zeven woorden die je uniekheid beschrijven. Door deze oefening te doen, ontstaat een goed uitgangspunt voor een krachtige USP.

2. Overdonderen van een bepaalde niche

Veel ondernemers die met hun eerste bedrijf beginnen maken de fout zich te sterk op een specifieke markt te concentreren. 

Hebben we niet allemaal gehoord dat we écht specifiek moeten zijn over onze doelmarkt? Eigenlijk is het antwoord daarop: ja en nee.  

Bij het starten van een nieuwe marketingcampagne moet de doelmarkt klein en zeer specifiek zijn. Maar deze smalle focus voor een marketingcampagne, betekent niet dat het bedrijf zelf ook een heel smalle focus moet hebben. 

Een nieuw bedrijf kan zich nog niet precies bewust zijn van welke doelmarkt de sterkste vraag naar een nieuw product of een nieuwe dienst heeft. Als een doelmarkt of een niche eenmaal gevonden is, dan kunnen we die niche verder ontwikkelen tot we hem meester zijn. 

Seth Godin noemt dit proces het “overweldigen van de bijenkorf”. Net zoals hoe bijen hun bijenkorf beschermen en uitzwermen, geldt hetzelfde voor hoe gelijkgestemde mensen de neiging hebben samen te komen als doelmarkt. Mensen binnen de zwerm verspreiden op vanzelfsprekende wijze het verhaal over jou, tot iedereen het over jou en je producten en diensten heeft.  

Dus bij het plannen van je marketingstrategie is de vraag; wat zijn de drie belangrijkste doelmarkten of bijenkorven die je bedrijf vastbesloten is te overweldigen? 

3. Meerdere strategieën die een evenwichtige stroom van leads opleveren 

Als je eenmaal een sterke USP hebt en je weet wie en waar je doelmarkten zijn, bepaal dan welke specifieke strategieën voor het genereren van leads je aan het werk kunt zetten. 

Hoe vaak heb je iemand niet horen zeggen dat ze al hun leads krijgen op basis van aanbevelingen? Nou, als je denkt aan het voorbeeld van een duikplank en de ene poot waar hij op staat, hoeveel vering zou de duikplank dan hebben, als meerdere poten hem zouden stutten? Dit voorbeeld is ook waar in het bedrijfsleven. 

Als je één strategie of poot hebt die je marketing duikplank ondersteunt, hoeveel ‘vering’ zul je dan in je cashflow ervaren? 

Voor bedrijven, die uitsluitend op één verwijzingsstrategie steunen, zal de cashflow op en neer gaan. Voorspelbare cashflow wordt aangedreven door goed doordachte strategieën die in gelijke mate een evenwichtige reeks leads opleveren. 

In het geval dat één strategie in een bepaalde maand niet werkt, zijn er verschillende andere strategieën die dat wel doen. Wij bij ActionCOACH houden van een 10 x 10 leadgeneratie plan, wat betekent dat een bedrijf 1ingen nodig zijn.

Plan jouw eerste coaching gesprek.

Vind hier jouw ActionCOACH