⬅   Terug naar de website

GROEIVERHAAL: Peter van Eijzeren

07/01/2022

“Ik zou echt iedereen kunnen aanbevelen om met ActionCOACH te werken vanwege de
gestructureerde aanpak hoe je je bedrijf of organisatie kan laten groeien."

Het bedrijf

Familiebedrijf P. van Eijzeren is gestart in 1919 door twee broers die de smederij overnemen van hun vader en oom. De zaak wordt gesplitst en er wordt een smederij in Borssele gestart. Daar ontstaan de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie. Als gevolg van het smeedwerk wordt ook de tak installatietechniek gevormd.

Door de komst van het havengebied Vlissingen-Oost en de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines ontwikkelt P. van Eijzeren zich steeds verder. Vanaf 2021 is het bedrijf opgesplitst in een landbouwmechanisatie- en een constructie/machinebouwbedrijf waar de vierde generatie in de persoon van Peter van Eijzeren aan het roer staat.

Het constructie- en machinebouwbedrijf is een echt een creatief bedrijf is waar allerlei technische oplossingen worden bedacht. De andere tak, het landbouwmechanisatiebedrijf, is een echte handelsorganisatie die zich richt op de agrarische sector.

De resultaten

“We zijn nu bezig met onze doelen over 10 jaar. Langsgaan bij de klant en die relatie opbouwen, daar boek je echt de grootste winst. Natuurlijk zijn er nog een aantal harde zaken zoals prijs, levertijd en kwaliteit waar we niet omheen kunnen, maar de kern zit in de relatie”, licht Van Eijzeren toe. “

We startten bij ActionCOACH met het bedrijf, maar ik merkte al snel dat ik terug moet naar mijzelf. Daarbij kwamen vragen aanbod als: Wat zijn mijn interesses? Mijn kernwaarden? Wat vind ik leuk? Als je daar het antwoord op weet kun je pas echt richting gaan geven aan je bedrijf.”

Het coachingtraject kost wel veel energie, vindt Van Eijzeren. Hij leest ook veel literatuur over leiderschap en groei in de organisatiestructuur omdat hij daar ook graag alles van wil weten. “De grootste impact van het lezen is dat het je manier van denken veranderd.”

Gevraagd naar de concrete resultaten van de coaching zegt hij: “Onze winstdoelstelling was vrij laag, omdat we in een vrij dynamische tijd zitten en bezig zijn met de opsplitsing van het bedrijf. Maar die doelstelling hebben we met een aantal procent weten te overtreffen. Het rendement is dus hoger dan eerst verwacht.

Van Eijzeren ziet de rol van een coach vooral als adviserend. Je bent als directeur/eigenaar zelf verantwoordelijk voor de stappen die gezet worden.

“Eén van de uitdagingen die we hadden was het vinden van een nieuwe bankrelatie. Peter Stip bekijkt dit heel nuchter, omdat hij dit al verschillende keren heeft meegemaakt. Als je iets inkoopt vergelijk je een aantal partijen, waarom doe je dat niet bij je bank? Door de overstap van bank besparen we ongeveer € 90.000 per jaar. Erg waardevol dat Peter Stip bij bijna iedere uitdaging die ik tegenkwam het al eens had meegemaakt.”

De toekomst

De plannen voor de verdere groei 2022 en daarna liggen al klaar. Ook de samenwerking tussen de beide Peter’s wordt voortgezet. Je ook persoonlijk verder ontwikkelen als ondernemer en je rendement laten groeien? Maak nu een afspraak met een ActionCOACH voor een gratis groeigesprek.

Jouw succes is onze business!

Maak een afspraak