Gratis adverteren voor kleine bedrijven door middel van online marketing

Volgens marketing experts geven kleine bedrijven tussen de 2-5% van hun bruto omzet uit aan adverteren. Helaas hebben de meeste kleine bedrijven die relatief nieuw zijn nog niet het omzetniveau dat nodig is om voldoende te investeren in marketing om de gewenste verkopen te behalen. Deze kleine bedrijven kunnen echter kunnen wel profiteren van gratis adverteren door middel van online marketing.

Begin met het creëren van een online aanwezigheid

Het internet kan een krachtig middel zijn, vooral als het aankomt op marketing en het informeren van de wereld dat jouw bedrijf bestaat om de behoeften van jouw klanten te vervullen. Er zijn veel gratis online platformen beschikbaar waarmee je leads kunt bereiken om vervolgens om te zetten tot klanten.

Het enige wat je hoeft te doen, is het opzetten van een website via een gratis domein, een e-mailadres voor deze website laten registreren en beschikken over een logo. Er zijn veel klanten die hun contactgegevens online achterlaten, inclusief hun emailadres en telefoonnummer. Je kunt deze allebei overnemen en contact opnemen met de lead op het moment dat jij klaar bent om jouw product of dienst te pitchen.

Het gebruik van social media als platform

Een aantal social media platformen zoals Twitter en Facebook geven kleine bedrijven de mogelijkheid om gratis te adverteren. Met Facebook kun je een bedrijfspagina creëren, deze beheren en het geeft je de optie om deze pagina op verschillende platformen te delen om mensen over de hele wereld te bereiken.

Om meer publiciteit te genereren, zul je constant en regelmatig moeten posten, weggeefacties en speciale aanbiedingen moeten doen, die alleen beschikbaar zijn voor de Facebookgebruikers die jouw website bezoeken.

Twitter is een ander platform dat jou als klein bedrijf eveneens de mogelijkheid geeft om gratis te adverteren. Twitter zorgt ervoor dat je  één op één conversaties kunt hebben met je klanten. Je kunt zelfs de ‘looks’ van jouw eigen profielpagina aanpassen zodat het past bij de aard of het thema van jouw bedrijf. Ook op Twitter kun je weggeefacties organiseren. Je kunt zelfs vaste bezoekers bedanken en speciale aanbiedingen doen.

Maak gebruik van een handtekening

Zorg ervoor dat iedere e-mail die je verstuurt, een handtekening bevat van 3-4 regels waarin de link naar jouw website, jouw telefoonnummer, adres en links naar jouw social media pagina’s worden vermeld. Dit helpt je met het opbouwen van de online aanwezigheid van jouw bedrijf en is een goede en effectieve manier om gratis te adverteren voor kleine bedrijven.

Bereikt jouw marketing de juiste mensen?

Ontdek nu hoe jouw marketing het doet in vergelijking met andere bedrijven in jouw industrie…
Je kunt hier jouw GRATIS marketingtest vinden!


© 2019 All Rights Reserved