⬅   Terug naar de website

Bouw je jouw bedrijf op een solide basis?

20/04/2022

Overleef voordat je groeit! Veel ondernemers stoppen veel tijd, energie en geld in het uitbreiden van hun bedrijf, voordat ze een solide basis hebben.

Om een clichématige analogie te gebruiken - een huis gebouwd op een zwak fundament zal bij uitbreiding geen stand houden en dit geldt ook voor de opbouw van een succesvol bedrijf!
Naar schatting 90% van de kleine bedrijven gaat binnen de eerste 10 jaar failliet. Het is dus van het grootste belang dat je een solide basis bouwt en leert overleven voordat je gaat groeien ...
Onze beste tips voor ‘business survival’ en het bouwen van een solide basis:

1. ‘Cash is King’!

Slechte cashflow is dé belangrijkste reden dat bedrijven falen ... en vooral snelgroeiende bedrijven. Het is dus van het grootste belang om jouw cashflow nauwlettend in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk geld van jouw debiteuren krijgt.

2. Bouw een geweldig team.

Een slecht presterend team belemmert jou een succesvol bedrijf op te bouwen en te behouden. Belangrijk is dus om je er op richten dat jouw bedrijf vanaf het begin een uitstekende werkomgeving is en dat je een ‘high performing’ team opbouwt. Zorg voor een solide rekruteringssysteem om de juiste mensen aan te nemen en zorg ervoor dat je hen motiveert en vasthoudt.

3. Zorg ervoor dat jouw marketing een investering is en geen uitgave.

Als jouw bedrijf niet in staat is om betalende klanten op een kosteneffectieve manier aan te trekken, is het onmogelijk om te slagen. Zorg voor een marketingplan, test en meet jouw activiteiten om te zien wat wel en wat niet werkt en onthoud het concept ... 'Doel, Aanbod, Kopij' bij het voorbereiden van een marketingcampagne of - actie!

4. Systematiseer de routine, humaniseer de uitzondering ...

Zonder de juiste systemen, zal jouw bedrijf chaotisch blijven. De levering van je producten of diensten is inconsistent en jij, de eigenaar van het bedrijf, zal constant dagelijkse problemen van het brandjes blussen ondervinden. Voor stabiliteit in jouw bedrijf moet je zoveel mogelijk systematiseren.

5. Blijf jezelf ontwikkelen.

Veel bedrijfseigenaren zijn als ondernemer begonnen omdat ze goed waren in hun vak of beroep. Niet omdat ze al over de kennis en vaardigheden beschikten om een bedrijf te runnen. En toch zijn veel ondernemers nog steeds terughoudend om hulp te vragen. Om te zorgen voor een solide basis, moet je ervoor zorgen dat je jezelf vertrouwd maakt met de grondbeginselen van het runnen van een onderneming. Om te slagen en te groeien, moet je bereid zijn te leren en jezelf te ontwikkelen!

6. Begin met het einde in gedachten.

Veel ondernemers kabbelen of ploeteren voort, zonder een duidelijk plan van wat ze doen of waar ze naartoe gaan. Onderdeel van het bouwen van solide basis is het reserveren van gebruikelijke tijd voor het werken AAN jouw bedrijf. Zorg voor een duidelijke visie op de toekomst, een plan om er te komen en vervolgens regelmatig dat plan te herzien en bij te stellen. Houd altijd je einddoel in het gedachten!
Start nu met het werken aan een solide basis...


Als je meer wilt weten over het bouwen van jouw bedrijf op een solide basis, waarom bezoek je dan niet eens een van onze evenementen en meld je je niet aan voor een gratis strategiesessie met een van onze business coaches?

Heb je hulp nodig om de hefboomwerking in je bedrijf te maximaliseren?

Plan jouw eerste coaching gesprek.

Vind hier jouw ActionCOACH