⬅   Terug naar de website

'Raise Your Hand' - marketing:

Hoe je reacties uitlokt

11/02/2022

Je hand opsteken

We herinneren ons nog allemaal dat je op school je hand opstak als je mee wilde doen. Het was een antwoord op een vraag of misschien om iets toe te voegen aan een discussie, maar het was een onderdeel van een gestructureerde dialoogvorm die we al vroeg in ons leven leerden.  

 

In de digitale wereld van vandaag vergeten we soms om ons met ons publiek bezig te houden en het gesprek aan te gaan. We omzeilen de vragende en belangstellende fase en springen meteen over op pogingen om iets te verkopen aan een contact of volger met wie we nog geen contact hebben gehad. 

 

Net als de opdringerige autoverkoper die je niet uit zijn auto laat stappen voor hij willekeurige verkoopinformatie begint te spuien over een auto die je niet wilt, word je afgeschrikt. Je publiek engageren door hen te vragen 'hun hand op te steken' als ze geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt is een betere manier om de relatie te beginnen. 

 

Onlangs schetste CEO & Oprichter van ActionCOACH, Brad Sugars de basisprincipes van 'Raise Your Hand' Marketing in een webinar. In deze sessie stelde hij de stappen en het proces vast om ervoor te zorgen dat je sociale media berichten een magneet voor betrokkenheid worden en uiteindelijk suspects in prospects veranderen. 

 

Sugars start met het kader te scheppen en Marketing vanuit zijn gezichtspunt te definiëren. "Marketing is het proces van winstgevend kopen van levenslange klanten". Met dit unieke perspectief in gedachten leidt hij ons naar de eerste stap. 

Wie is het doelwit?

Het identificeren en segmenteren van je berichtgeving naar specifieke persona's en doelgroepen is van vitaal belang. Hoe gerichter een boodschap is, hoe waardevoller ze is voor dat specifieke publiek. Maak een lijst van de doelgroepen waarop je je wilt richten. Begin breed en versmal naarmate je kenmerken toevoegt. 

 

Bijvoorbeeld: 

 

Brede categorie     

Bedrijfseigenaar 

 

Smalle categorie 

Eigenaren van bakkerijen 

 

Niche categorie 

Vrouwelijke bakkerijeigenaren 

Door het veld te versmallen kun je vervolgens de speerpunten aanscherpen waarmee dit doel te maken heeft. 

Met welk probleem worstelt deze specifieke doelgroep?

Kijk in Google Trends en ontdek de zoekactiviteiten en -gewoonten voor deze doelgroep. Maak dan inhoud die spreekt tot de uitdagingen waar deze specifieke doelgroep mee te maken heeft. 

Bijvoorbeeld, vrouwelijke bakkerijeigenaren kunnen worstelen met het aanwerven van personeel of het opzetten van een stevige bevoorradingsketen.  

 

Ongeacht de kwestie, bedenk de voordelen waarop deze doelgroep positief zou reageren, als je die zou aanbieden. 

Nogmaals, een voorbeeld van je onderzoek kan uitwijzen dat bakkerijbedrijven in handen van vrouwen meer financieringsmogelijkheden nodig hebben om te zorgen voor stevige bevoorradingslijnen. Je kunt inhoud maken die spreekt over manieren om nieuwe financieringsmogelijkheden te vinden, bronnen voor financiering of beste praktijken bij het  

zoeken naar aanvullende financiering van een bedrijf. 

Creëer inhoud in meerdere vormen

Overweeg een blog in lange vorm te schrijven over het onderwerp dat aan de orde is. Breek de blog dan op in kleinere berichten, maak een infographic van de onderzoeksgegevens, neem een video op waarin je je resultaten belicht, maak een checklist of een tipblad vol met brokjes informatie. Misschien vind je ook door anderen geschreven artikelen of bronnen die je kunt delen en die je niet persoonlijk hoeft te maken.

Geef niet alles in een keer weg

Als je inhoud gemaakt is, plaats die dan niet zomaar en hoop er het beste van... Overweeg enkele alternatieven. 

 

Plaats een Headline: "Een geweldig artikel gevonden over ( ONDERWERP)" om meer informatie te krijgen - of de link TYPE IN (WOORD VAN KEUZE) hieronder.

Hiermee vraag je de volgers en je doelpubliek om 'hun hand op te steken' en een gesprek te beginnen. Dit zal de betrokkenheid van deze post stimuleren.  

 

Vraag bovendien om een DM of privé bericht: Vraag het publiek om je een privé bericht te sturen of je te DM'en om een link of inhoud te krijgen. 

Reageer tijdig

Je moet prompt reageren op alle berichten, reacties, en verzoeken om de betrokkenheid hoog te houden. Achteraf opvolgen en meer vragen stellen is een geweldige manier om feedback te krijgen. 

 

Vergeet niet je inhoud en berichten te variëren. Niet alle berichten hoeven de 'Raise Your Hand' richtlijnen te volgen. Wissel af wanneer en hoe je om betrokkenheid vraagt, maar vraag het altijd. 

Zorg ervoor dat je aandacht gericht is op het bieden van waarde: het opleiden, vermaken of inspireren van je volgers en publiek. 

Wissel het soort inhoud dat je plaatst af om je publiek geïnteresseerd te houden. 

Soorten inhoud: 

  • Blog 
  • Video 
  • Interview 
  • Infographic 
  • Overzicht met tips
  • Checklists
  • Whitepapers
  • E-books
  • Links naar een artikel

 

Uiteindelijk levert het betrekken van je doelwitten bij een gesprek, het uitwisselen van feedback, en hen hun hand laten opsteken om deel te nemen, je een effectievere conversiestrategie op. 

 

Wil jij meer tips om prospects te bereiken?

Maak een afspraak