⬅   Terug naar de website

GROEIVERHAAL: Bright Cleaning

01/03/2022

“Dat is zeker een groei geweest van rondom de 60 procent en daarbij ook nog eens een keertje zorgen dat alles stabiel blijft en behapbaar en alleen maar meer gemotiveerd zijn om de rest te gaan aanpakken en te laten zien wat Bright Cleaning hierin kan.” 

Het bedrijf

Michael Bakker heeft samen met zijn zus en zwager een onderneming in de schoonmaak. Zij reinigen huizen, appartementen, opleveringen na een bouw, scholen, maar ook kantoren en andere speciale projecten. Denk aan evenementen, festivals en concerten. Michael: “Afgelopen jaar hebben we een heel gaaf project gedaan, dat was het Eurovisie Songfestival dat we in Nederland hebben gedraaid.” 

De uitdaging

“We zijn ruim een jaar geleden in aanraking gekomen met Sipko. We hebben het hiervoor weleens met een andere coach geprobeerd, maar we konden nooit echt in gaan op de juiste materie. Wie zijn we? Hoe ziet ons profiel eruit?”, aldus Peter Vlaanderen. Maar sinds de samenwerking met Sipko weten ze in ieder geval waar iedereen staat. Zij kwamen tot het inzicht dat in Michael een geboren salestalent schuilt. Marissa die echt haar klasse in human resource management heeft en Peter die weet hoe hij structuren moet opzetten en zaken moet documenteren.


Sipko heeft ze ook laten inzien dat ze echt áán het bedrijf moesten werken in plaats van erin. Hier zijn inmiddels al veel stappen in gezet. “Michael en ik stonden tien jaar terug nog samen op de vloer, daar zijn we begonnen. Wij kennen alle ins en outs vanuit de vloer, die we kunnen doorvertalen naar het personeel”, aldus Peter. Alleen de stap van de vloer af, dat hebben ze kunnen bewerkstelligen door de ondersteuning van Sipko.


Daarnaast was er de wens om van een V.O.F. naar een B.V. te veranderen. Dit brengt natuurlijk naast veel nieuwe stappen, een andere dimensie met zich mee in een familiebedrijf. Loskoppelen van je ouders is daar ook een onderdeel van. Marissa: “Sipko kwam exact op het juiste moment binnenlopen. Dit was het moment! Nu zijn we ruim een jaar verder en dat heeft echt z'n vruchten afgeworpen!”

De groei

Door de samenwerking met Sipko ontstond er duidelijkheid over hoe belangrijk het is om ook grip te krijgen op de zaken zoals: wat is de cashflow, hoe verloopt de cashflow, hoe ga je om met cashflow, wat ga je noteren. Maar ook hoe om te gaan met potentiële klanten en alles eromheen; dat heeft zoveel houvast gegeven voor de toekomst. Een beeld van hoe de groei er op dit moment voorstaat. En wat voor groei... Nu we er in geslaagd zijn onze omzet te verdubbelen en de winst met bijna 1500% te laten stijgen zijn we zelfs genomineerd voor de prestigieuze Europese BIZX award voor de snelstgroeiende onderneming.


Met de coaching zijn we even helemaal terug gegaan naar het begin, maar niet alleen naar terug naar het begin van het bedrijf, maar ook terug naar het begin van: Welke persoon ben je? Wat is je sterke kant? Wat is je zwakke kant en waar kun je elkaar beter in helpen? Michael: “Dat gaat veel verder dan alleen eventjes je bedrijf uit te laten lezen en dan te horen krijgen wat een hele verstandig, een nieuwe stap is voor in de toekomst.”

De coach

Sipko Visser, ActionCOACH werkt met ondernemers aan het verbeteren van de resultaten van hun onderneming. Sipko: “Het is een superteam waar ik ongelooflijk trots op ben, dat zijn Michael, Marissa en Peter van Bright Cleaning, een schoonmaakbedrijf. Het is werkelijk ongelooflijk wat deze mensen doen. Keiharde werkers. Zij hebben het bedrijf overgenomen toen ze 12 mensen in dienst hadden, en nu zijn er ruim 50. En als je kijkt naar wat er gebeurt, welke opdrachten ze binnenhalen en hoeveel resultaat ze daarmee halen en hoe dat hun leven verandert - ik ben ik echt ongelooflijk trots op en zij zeggen: wij zijn met z’n drieën, maar ik voel heel erg dat we met z'n vieren zijn, en we doen dit met z'n allen. Zij doet het hele harde werk en ik help ze een heel klein beetje.”

Jouw succes is onze business!

Maak een afspraak